Der var engang et storytelling-webinar… Historien bag gode historier

Som alle gode historier har også historien om bæredygtig storytelling en heltinde: Indholdet, som er værd at fortælle. Et særligt opholdssted, et komplekst økosystem, en region med en særlig historie, en opskrift, håndværkskunst eller gamle traditioner. Bæredygtighedens, innovationens og bevaringens, solidaritetens, videreførelsens og deltagelsens helte og heltinder.

Men vores heltinde står i en vanskelig situation. Hun vil fortælle verden om sig selv. Hun vil gøre andre opmærksom på sig selv og gå i dialog med dem. Men hvordan gør hun det bedst? Og kan hun modstå fristelserne, når hun møder den skurk, vi kalder greenwashing? Vores heltinde er fortvivlet. Greenwashing bliver ved med at hviske hende i øret og at forføre hende med overfladiske billeder, budskab, ord og slogans. Men pludseligt – vores heltinde var lige ved at give op – dukkede TOUR-BOs nyhedsbrev op i hendes indbakke. Få kliks senere sad hun i en bæredygtig storytelling-workshop, som TOUR-BO havde arrangeret i samarbejde med TUTAKA Island. I løbet af få timer fik hun at vide, hvilke værktøjer kunne hjælpe hende ved at formidle sine indhold. Der findes for eksempel en øvelse, som hedder clichéing, hvor man først samler stereotyper og laver dem om til forskningsspørgsmål bagefter. Et eksempel? Nordpå kan man kun lave kedelige ting. Som for eksempel at fiske eller at observere fugle. Forskningsspørgsmålet er: Hvad skete der, hvis Pippi Langstrømpe fik lov til at vælge aktiviteterne i TOUR-BO regionen? Heltindens hoved og hjerte gløder. Hun kommer i tanke om mange gode tilgang til kommunikation. Bæredygtighed er ikke sort og hvid, og heller ikke grøn. Den er et positivt bidrag til en hel blomsterbuket af mål. Det drejer sig ikke om at være økologisk og give afkald, men om merværdier som trivsel, fællesskab og berørende oplevelser. Vores heltinde går i gang og vil præsentere sine historier om Nature Experience og Culinary Delights i de næste TOUR-BO nyhedsbrev.

Franziska Altenrath, Maren Fokuhl, Charlotte Opatz

Website: https://tutaka.com