At opleve TOUR-BO i tre måneder: Et tilbageblik

Når man stiller spørgsmålet om, hvad der egentlig udgør INTERREG, kommer snart associeringer som tæt udveksling, personlige møder og intensivt netværksarbejde frem. Men i løbet af min praktiktid forværres covid-19-pandemien igen og dermed øges risikoen for social distancering, nedlukning og at turismen går i stå. Men TOUR-BO trodser virussen: Ved hjælp af mange Zoom-møder, forskellige webinarer og virtuelle arrangementer får jeg et indblik i de mangfoldige temaer arbejdspakkerne, der udgør TOUR-BO-projektet. På denne baggrund får jeg chancen til ikke blot at lære selve TOUR-BO at kende, men også hvordan man navigerer et projekt gennem vanskelige tider og uforudseelige situationer. Konkret betyder det at udvikle alternative løsninger, at være fleksibel og at planlægge med usikkerhed uden at tabe optimismen. Det, der helt personligt hjælper mig, er samtalerne hen over grænsen, som er på afstand, men på ingen måde distanceret: Lige fra starten af får jeg lov til at være en del af alle projektforløb og til selv at være med til at udforme enkelte projektbyggesten. Skønt at den tre måneders praktik er gået meget hurtigt og jeg nu er nødt til at tage afsked med TOUR-BO, forbliver projektets videre forløb alligevel fortsat i mit synsfelt. Jeg ser med spænding frem til at de allerede initierede koncepter endeligt bliver realiseret, og kan opleves i fremtiden – og det så forhåbentligt i den virkelige verden, i farve og til at røre ved.

Camilla Sina Carstens, WFA Kreis Plön