loader image

Planlægning og samarbejde under en pandemi er et nyt og uudforsket område for alle

Til alt held nåede vi lige præcis at mødes fysisk et par dage før Danmark lukkede helt ned, hvilket skete, meget symbolsk, på en fredag den 13. Men det var heldigt, fordi vi havde nået at aftale en række tiltag, som skulle gennemføres i løbet af 2020.

Mange af de planlagte begivenheder har naturligvis måttet aflyses, hvilket har skabt store udfordringer i forhold til at sikre fremdrift i projektet.

Heldigvis har de digitale forbindelser kunnet afhjælpe den fysiske afstand. Vi har alle måttet vende os til at holde lange møder online, og det er efterhånden blevet ”hverdag”, på den måde, at det er nemmere nu, at indkalde til et online møde og lige få afklaret eller planlagt nogle ting. På vores billede kan I se et planlægningsmøde fra Guldborgsund Kommune, hvor vi drøfter hvordan vi skal håndtere arbejdet, når vi er hjemsendt, på grund af Corona.

I arbejdspakke 4, som arbejder med gastroturisme og lokale fødevarer, har vi taget en dyb indånding og planlagt en række workshops til Slesvig-Holstein og Sønderborg Kommune, som strækker sig over to hele dage. Vi har garderet os på alle tænkelige måder, og har måttet gøre klar til at aflyse, hvis der skulle opstå en situation, som kræver at vi aflyser – eller afbryder – turen.

Vi holder meget opmærksomt øje med udviklingen, men håber af hele hjertet, at vi kan gennemføre vores workshops og håndtere smitterisiko, således at alle kommer sikkert hjem igen. Vi har naturligvis taget alle de forholdsregler, som vi overhovedet kan, og ser frem til et forhåbentlig frugtbart efterår, hvor vi så småt kan ses igen, henover grænsen. Det glæder vi os til! Det er fint med online møder, og vi er blevet meget bedre til dem. Men der er nu ikke noget, som kan erstatte det personlige møde, i længden, og vi glæder os meget til at ses igen.

Carina Woollhead, Guldborgsund Kommune