Udvikling af fødevareturisme – mange nye kontakter og forslag

Tirsdag den 28. januar havde projektet sit kick-off møde i Mommark på Als. Vi er ni partnere i projektet, som arbejder sammen i arbejdspakke 4, som omhandler udvikling af bæredygtig fødevareturisme.  Vi havde lavet en fælles workshop, hvor vi kort fortalte om projektets formål, med særlig vægt på at få input fra deltagerne i forhold til:

  • øget samarbejde mellem fødevarenetværk i projektregionen
  • idéer og forslag vedrørende udvikling af fire nye, grænseoverskridende tematiserede fødevareruter
  • idéer og forslag til udvikling af et gastronomisk ø-pas

Vi holdt tre sessioner, hvor vi fik en overvældende god respons fra deltagerne, som bestod af både eksperter, og forskere, men også turismeaktører, både offentlige og private, på begge sider af grænsen.

Blandt de mange gode forslag var fx at koble turisme-tilbud til de omgivende lokalsamfund og at skabe sammenhæng mellem fødevareruterne og allerede eksisterende ruter. 

Derudover fik vi en lang række konkrete kontakter til personer med ekspertviden på området, og kendskab til mindre tiltag, som vi ikke kendte i forvejen. Der kom også andre, spændende idéer, som fx at lave et fælles motto for fødevareruterne. Alt i alt en rigtig god dag, hvor vi fik skabt mange nye kontakter og fik bekræftet, at der er behov for et samarbejde omkring udvikling af bæredygtig fødevareturisme i programregionen.

Carina Woollhead, Guldborgsund Kommune