Hvad ville du fortælle om vikingerne?

Potentialet for grænseoverskridende marketing – verdenskulturarv Hedeby og Danevirke

Deltagerne på kickoff mødet beskæftigede sig sammen med lederne af workshoppene Mathias Jahnke og Christina Breuer fra Kreis Schleswig-Flensburg med spørgsmålet om, hvordan vi kan øge bekendthedsgraden for verdenskulturarvstederne Hedeby og Danevirke med grænseoverskridende marketing. Hedeby og Danevirke er et fantastisk vidnesbyrd om vikingetiden (8.-11. årh. efter Kristus). Hedeby og Danevirke har siden 2018 været UNESCO-verdenskulturarv.

Alle deltagerne var enige om, at storytelling er et vigtigt marketingværktøj. Dog forudsætter det, at historien er god. Sammen diskuterede vi, hvad vi ville inddrage i vores fortælling om vikingerne og, hvad vi ville udelade. Resultatet var, at der er meget interessant at fortælle om vikingerne, fra skibsbyggeri til spændende eventyr. Storytelling lader sig godt formidle via sociale medier som Facebook. Et andet resultat var de mange spændende ideer til grænseoverskridende marketing som fælles arrangementer og grænseoverskridende samarbejde. Vellykket marketing handler ikke om ”enten eller” men ”både og”, hvor alle kommunikationskanaler tages i brug til at sprede budskabet.

Christina Breuer, Kreis Schleswig-Flensburg